Uitgelicht

Vrijwilligersvergoeding gaat omhoog per 1 januari 2019

Het werd al aangekondigd in het regeerakkoord van Rutte III. Maar nu lijkt het er ook daadwerkelijk van te komen. Volgens het belastingplan 2019 gaan de maxima van de vrijwilligersvergoeding per 1 januari 2019 omhoog van 150 naar 170 Euro per maand en 1500 naar 1700 Euro per jaar. De vrijwilligersvergoeding is een onbelaste onkostenvergoeding die vrijwilligers kunnen ontvangen wanneer zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zolang de ontvangen vergoedingen de maximale normbedragen niet overschrijden, hoeven de vrijwilligers de vergoedingen niet aan de belastingdienst door te geven.

Uitreiking Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Op vrijdag 15 februari 2019 vond de uitreiking van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen plaats in Akoesticum in Ede. We combineerden de prijsuitreiking met de inspiratiebijeenkomst Hart voor vrijwilligers.

Een vijfde van de vrijwilligers in zorg en welzijn verricht taken professionals

Een vijfde van de vrijwilligers in zorg en welzijn doet wel eens werk dat eigenlijk door professionals zou moeten worden gedaan. Werk waarvoor je medische of psychologische kennis nodig hebt, in aanraking komt met privacy gevoelige informatie of lichamelijke intimiteit.  Vrijwilligers vinden dit zelf ongewenst, maar doen het werk toch vaak omdat anders hulpbehoevende mensen geen hulp krijgen. Zo overschrijden ze vaak grenzen, ook die van henzelf.

7 december: Inspiratiedag European Solidarity Corps

Het European Solidarity Corps is gestart! In dit nieuwe subsidieprogramma van de Europese Unie kunnen jongeren tussen de 18-30 jaar uit heel Europa vrijwilligerswerk doen, lokaal een solidariteitsproject organiseren en uitvoeren of een werkervaringsplek of baan vinden in een land binnen Europa. Het European Solidarity Corps geeft jouw organisatie de kans om waardevolle projecten op te pakken die belangrijk zijn voor de maatschappij. Door een steentje bij te dragen kunnen jongeren zich verder ontwikkelen.