Beursvloer koppelt vrijwilligersorganisaties aan bedrijven

Op de maatschappelijke Beursvloer worden geen aandelen verhandeld maar vrijwilligerswerk – in de breedste zin van het woord. Vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties, bedrijven, gemeenten, fondsen en scholen worden gematcht. Deze vorm van matchen op lokaal niveau bestaat al bijna 20 jaar en bewijst nog steeds én steeds meer zijn waarde. De Beursvloer sluit naadloos aan bij de huidige trends van kleinschaligheid en menselijke maat

Beursvloeren worden door heel Nederland georganiseerd. De vragen variëren van een vloer van een voetbalkantine die opgeknapt moet worden tot coaching gesprekken van vrijwilligers tot het verzorgen van een Kerstmaaltijd voor vrijwilligers van een ontmoetingscentrum. Alles gaat met gesloten beurzen. Het aantal matches dat gemaakt wordt verschilt per Beursvloer.

De kracht en waarde van de Beursvloer zit vooral in de persoonlijk contacten, Een Beursvloer kan de start zijn van een duurzame samenwerking tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeente en vrijwilligers. Vandaar dat Movisie, samen met ABN AMRO, lokale beursvloeren graag ondersteunt met een toolkit om een beursvloer te organiseren.

Lees hier het volledige artikel.