Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties

Een handboek om mensen binnen vrijwilligersorganisaties de weg te wijzen op het gebied van besturen, organiseren en verantwoorden. Het boek draagt oplossingen aan voor de gangbare dagelijkse problemen waar vrijwilligersorganisaties tegen aan lopen en biedt veel praktische tips. Zo zijn er hoofdstukken over de rechtsvorm en de aard van de organisatie, de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van het bestuur.  Ook aandacht voor het omzetten van beleid in praktische werkzaamheden en voor wat het werken met nu precies vrijwilligers inhoudt.

In het deel over financiën is er aandacht voor aanvragen van subsidies, het werven van sponsoren en het organiseren van inzamelingsacties en crowdfunding. In het hoofdstuk over communicatie en public relations wordt uitgelegd welke middelen en kanalen de organisatie kan inzetten voor promotie. Van huisstijl en website tot social media.

De uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met PEP, kennis- en experstisecentrum op het gebied van participatie en emancipatie. De auteur is Tim ´S Jongers.

Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties. Een praktische gids is te bestellen bij Coutinho en kost 17,50