De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers

305 keer bekeken 0 reacties

Hieronder vind je de opnames van de webinars van de eerste Kennisboostweek van Mensen maken Nederland van 16 t/m 20 november 2020.

De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers | Sprekers: Monique Bodegom - Samen Ouder Worden in Assen; Yvette van Ree en Magda van der Wees - VMCA in Almere

De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers | 17 november 2020


Het programma Samen Ouder Worden richt zich op vrijwillige inzet voor en door ouderen. Dat doen ze met pilots in 35 gemeenten, door samen te werken met organisaties die zich lokaal inzetten voor en met ouderen om invulling te geven aan zinvol ouder worden. Zo ook in Assen en Almere. Een belangrijk doel van het programma is om de kennis uit de lokale trajecten met anderen te delen. Dat doen we dan ook graag.

Monique Bodegom is als programmamedewerker van Samen Ouder Worden actief in Assen. Zij heeft het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet aangepakt om in deze gemeente meer aandacht te geven aan Vrijwilligerswerk door ouderen. Zij deelt tijdens dit webinar haar communicatie en wervingsaanpak die onder de naam Mensen maken Assen een grote vlucht neemt.

In Almere was het vertrekpunt een Vrijwilligersreis (variant op de customer journey). Met verschillende organisaties, die 50+ers als vrijwilliger willen betrekken bij hun activiteiten, zijn zij een traject aangegaan dat heeft geleid tot de campagne Vrijwilliger in Haven. Tijdens dit webinar vertellen Magda van der Wees en Yvette van Ree van de VMCA hun ervaring met de vrijwilligersreis en lichten zij hun campagne toe.

Afbeeldingen

De kunst van het werven van oudere vrijwilligers

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen