Willem Staal

347 keer bekeken 4 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Willem verdient de Gouden Venus van Miloprijs omdat hij, met zijn pensioen in zicht, zich graag wilde  inzetten voor de Klup. Sinds 2 jaar is hij assistent-beheerder in ons Klupgebouw in het centrum van Apeldoorn.

Hij doet dat 3 dagen per week, met veel plezier en inzet. Hij is trots op zijn werk en de Klup is heel blij met Willem. Willem is sociaal en draagt het motto van de Klup “een warm welkom’ als ambassadeur van de Klup op zijn eigen vriendelijke en gastvrije wijze uit. 

Willem Staal (02-01-1952) komt al van jongs af aan naar de Klup in Apeldoorn om activiteiten van de Klup te bezoeken. De Klup is een ontmoetingscentrum voor mensen met een beperking. 2 jaar geleden ging Willem met pensioen bij de sociale werkplaats. Hij vroeg of hij bij de Klup kon komen werken als assistent beheerder, 3 dagen per week. Willem heeft een licht verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking. Hij heeft een open gehemelte, is klein van stuk en heeft misvormde voeten waarvoor hij speciale schoenen heeft. Hij woont zelfstandig en krijgt beperkte ambulante begeleiding. Hij loopt altijd de 100 meter van zijn woning naar de Klup. Willem is een rustige, goedlachse man die het heel fijn vindt om zichzelf nuttig te maken, met anderen te werken en een praatje te maken. Door de Klup is hij onder de mensen, doet hij zinvol werk en word hij gewaardeerd. 

Willem maakt zich graag nuttig maken voor de Klup, haar deelnemers en de maatschappij.  

De Klup vindt hem TOP! 

Images

Comment

Twitter

4  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Gonny February 05, 2020

Willem is een super schoonmaker en een kampioen met de boenmachine! Maar als dj kan hij er ook wat van!

Nicole Wielens February 04, 2020

Top Willem!

Annelies February 04, 2020

Dat verdien je zeker Willem. En al 30 jaar onze Dj bij de Klup. Je bent een kanjer.

Wilma hartman February 03, 2020

Willem is een Topper!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie settings