Inspiratiesessie over vrijwilligers met een migratieachtergrond

Gulay Batman 17-03-2021 157 keer bekeken 0 reacties

Wil je samen met collega vrijwilligerscoordinatoren uit het hele land op zoek naar wat werkt om vrijwilligers met een migratieachtergrond te vinden en binden? Doe dan mee 30 maart!

Achtergrond

Binnen het programma Samen Ouder Worden werkt MantelzorgNL aan het project ‘Samen geven we kleur’, waarbij we mensen met een migratieachtergrond betrekken bij vrijwillige inzet voor het ondersteunen van mantelzorgers.  Dit doen we in directe samenwerking met lokale SOW praktijken, waarin we bestaande kennis en werkzame elementen toetsen. De verrijkte kennis die hierdoor ontstaat zullen we landelijk uitrollen. Dus blijf bij ons!

Programma

Tijdens de inspiratie bijeenkomst gaan we met elkaar een routekaart maken van vinden tot binden met alle hobbels, kronkels en bruggetjes die we onderweg tegenkomen. We gaan concreet aan de slag met de vraag: In hoeverre sluiten we met de huidige manier van vinden en binden aan bij mensen met een migratieachtergrond? Er is volop ruimte om ervaringen uit te wisselen!

Wat staat er nog meer op het programma:

* Spreker: Cor Hoffer, cultureel antropoloog en trainer cultuur sensitief werken

* Güler Cumert, ZwolleDoet!: zij deelt haar knelpunten en gouden tips over het project Vertaalmaatjes.

Aanmelden

Schrijf je dan nu hier in vóór 26 maart! Je ontvangt de dag voor de bijeenkomst een uitnodiging voor een Teams vergadering.

Kan je er niet bij zijn, wil je info hierover of jouw ervaringen delen, mail dan: g.batman@mantelzorg.nl

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen