Nieuws MaS

Hieronder vind u actuele ontwikkelingen rondom de Maatschappelijke stage.

Twee op de drie scholen houdt maatschappelijke stage.
De maatschappelijke stage is niet meer verplicht,  desondanks bieden twee van de drie scholen de maatschappelijke stage nog steeds aan, of zijn van plan dit het komende schooljaar te gaan doen. Dit concludeert de Inspectie van het Onderwijs in een door haar in december 2016 uitgevoerd onderzoek, waarin naast de maatschappelijke stage ook de invulling van de burgerschapsvorming is onderzocht.

Maastricht doet onderzoek naar MaS
Het Stagebureau LVO Maastricht heeft voor het tweede opeenvolgende jaar onderzoek gedaan naar het effect van maatschappelijke stage op leerlingen van zes scholen in Maastricht. Voor dit onderzoek zijn 155 leerlingen geselecteerd uit de 1532 bovenbouwleerlingen die in Maastricht stage hebben gedaan in 2015. De voornaamste vaardigheden die leerlingen hebben geleerd zijn samenwerken, geduld opbrengen, zelfvertrouwen, initiatief nemen en met respect handelen

Vrijwilligerswerk van groot belang voor ontwikkeling jeugd in Nijverdal en Rijssen
Reggesteyn aan de Noetselerbergweg toonde gistermiddag met de stagemarkt opnieuw aan dat deze scholengemeenschap met beide benen in de maatschappij staat. De school liep tien jaar geleden voorop met de invoering van de maatschappelijke stage toen in Den Haag de discussie over de verplichte invoering ervan nog lang niet was afgerond. Scholen uit de hele regio kwamen vervolgens een kijkje in Nijverdal nemen hoe zij dat daar hadden georganiseerd.
TC Tubantia 13-10-2015 17:57