Doet uw gemeente al mee aan de vrijwilligersprijzen?

De inschrijving voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen is gesloten. Dit jaar spelen gemeenten een grote rol bij het aanmelden van lokale projecten. Lees hoe de gemeente Almere en de gemeente Goeree-Overflakkeer dit hebben aangepakt.

Almere

In Almere bijvoorbeeld kunnen lokale organisaties zich aanmelden via de gemeentesite. Ook kunnen ze een vrijwilliger voordragen. Een jury waarin onder andere de directeur van de vrijwilligerscentrale zitting heeft en een wethouder selecteren drie projecten en een vrijwilliger die ze vervolgens aanmelden voor de landelijke prijzen. De geselecteerde projecten ontvangen van de gemeente ieder 500,- euro tijdens een feestelijk moment op 7 december. Aanmelden kan in Almere tot 24 november. Lees meer op de website van Wijkteam Almere.

Goeree-Overflakke

Goeree-Overflakkee hanteert de gemeente een andere aanpak. Daar mogen alle inwoners aangeven welke vrijwilligersorganisatie en welke vrijwilliger wat hun betreft in de prijzen mogen vallen. Aanmelden kan via een digitaal formulier op de gemeentesite of via papieren formulieren die in het gemeentehuis liggen. De organisaties en vrijwilliger die het meest worden genoemd, worden bekendgemaakt via de gemeentesite en de Facebookpagina van de gemeente. Inwoners kunnen dan stemmen op hun favoriet. Daarnaast selecteert de gemeente 2 projecten uit alle inzendingen. Lees meer op Goeree-Overflakkeer nieuws.nl.

Nieuwsgierig wat uw gemeente doet? Vraag het na of check uw gemeentesite. U kunt uw gemeente ook deze flyer sturen. Aanmelden kan nog tot 7 december via www.vrijwilligersprijzen.nl.