Tweede subsidieronde en informatiebijeenkomst Maatschappelijke Diensttijd

Met maatschappelijke diensttijd wil het kabinet bevorderen dat alle jongeren de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen door zich een periode in te zetten voor de samenleving. Deze week is de oproep voor de tweede subsidieronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd opengesteld.

Experimenteren in proeftuinen

Net zoals bij de eerste oproep biedt het actieprogramma de mogelijkheid om aan de hand van proeftuinen te experimenteren met de invulling van de maatschappelijke diensttijd. De proeftuinen kunnen experimenteren met diverse aspecten, zoals omvang van de diensttijd, invulling van de diensttijd, vergoeding voor jongeren, of het stimuleren van de inclusie van verschillende groepen jongeren. De focus in deze oproep ligt op proeftuinen die zich richten op het bevorderen van sociale cohesie en op proeftuinen die zich richten op een specifieke groep jongeren of sector. Je kunt uiterlijk 21 september 2018 voor 12.00 uur laten weten dat je interesse hebt. De deadline voor de subsidieaanvraag is 9 oktober 2018 om 12.00 uur. Lees meer op de website van ZonMw.

Informatiebijeenkomst op 5 september

Benieuwd naar meer informatie over het actieprogramma en de subsidieoproep? ZonMw organiseert op 5 september een informatiebijeenkomst in Den Haag.