Werknemersvrijwilligerswerk

Werknemersvrijwilligerswerk

Steeds meer bedrijven tonen hun betrokkenheid bij de samenleving. Door hun medewerkers als coach in te zetten, door hun handen uit de mouwen te steken voor een goed doel of door hun kennis beschikbaar te stellen aan maatschappelijke organisaties. Kortom, steeds meer bedrijven doen aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).

Het MBO Programma van MVO Nederland wil maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) in Nederland groter, sterker en beter maken. Met als resultaat: meer medewerkers die vrijwilligerswerk doen én meer winst voor groepen in de maatschappij die wel wat steun kunnen gebruiken.

Ga naar de website van het MBO Programma

Maatschappelijke beursvloeren

Op de maatschappelijke Beursvloer worden geen aandelen verhandeld maar vrijwilligerswerk – in de breedste zin van het woord. Vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties, bedrijven, gemeenten, fondsen en scholen worden gematcht. Deze vorm van matchen op lokaal niveau bestaat al bijna 20 jaar en bewijst nog steeds én steeds meer zijn waarde. De Beursvloer sluit naadloos aan bij de huidige trends van kleinschaligheid en menselijke maat. Lees hiier meer.

Durf eisen te stellen aan bedrijven

Vrijwilligersorganisaties profiteren sinds de vorige eeuw van de samenwerking met het bedrijfsleven. Daar zijn veel mooie uitjes en tijdelijke relaties met bedrijfsvrijwilligers uit ontstaan. Nu wordt het tijd dat vrijwilligersorganisaties eisen durven stellen aan wat zij nodig hebben. Lees hier de pleidooi van Lonneke Roza en Lucas Meijs op socialevraagstukken.nl