Vinden & Binden

Hoe creëer en benut je betrokkenheid? Hoe ga je van betrokkenheid naar actie? Hoe zorg je ervoor dat betrokkenheid duurzaam blijft? Het vergt een nieuwe manier van kijken. Kijken naar mensen die op een andere wijze bij de organisatie betrokken zijn. Omdat ze ex-vrijwilliger zijn, omdat ze alleen graag over de organisatie bloggen, of omdat ze eens per jaar het geld van de hardloopwedstrijd doneren. De achterban van de organisatie is breder dan alleen de vrijwilligers, en verschillende mensen zijn op verschillende manieren betrokken.

Dat vraagt veel van organisaties als het gaat om het werven van nieuwe en aansturen van huidige vrijwilligers, om het betrekken van een bredere groep mensen en de afstemming van hun activiteiten met die van de zittende vrijwilligers.

In het menu in de rechterkolom vindt u oude en nieuwe instrumenten die helpen om hier vorm en inhoud aan te geven, die inspireren of concrete handvatten bieden.

Over het nut en noodzaak van het opstellen van een goed vrijwilligersbeleid, leest u hier meer.

Ziet u tussen de bomen het bos niet meer, dan kan het artikel 12 literatuurtips over vrijwilligersmanagement u op weg helpen.

De E-learning module Vinden en binden van vrijwilligers, vindt u hier.