Unie van Vrijwilligers Nederland

1776 keer bekeken 0 reacties

Deze organisaties zijn aangesloten bij Vereniging NOV, de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland, en zij ondersteunen met hun lidmaatschap onder meer het bestaan van het Platform Vrijwillige Inzet. Zij dragen het vrijwilligerswerk een warm hart toe. Kijk eens of jij hen kunt helpen! Zij kunnen vast en zeker iets voor jou betekenen. 

Nog lang niet alle leden van Vereniging NOV staan op deze pagina. Hier werken we aan!

Onze missie luidt: “Het veraangenamen van het leven van kwetsbare mensen door het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers met flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid als voornaamste kenmerken”

Wat we doen

Vriendschappelijk contact: het bieden van een luisterend oor en praktische hulp bij mensen thuis, zoals boodschappen doen, wandelen, hulp bij correspondentie en administratie. Begeleiding en vervoer: zoals bij bezoek aan arts of ziekenhuis, bij uitstapjes en vervoersdiensten, maar ook intern transport in instellingen. Voorlichting het geven van – goed met de beroepskrachten afgestemde – vormen van voorlichting aan patiënten en het bemensen van het patiënten servicebureau. Lectuurvoorziening: lectuurvoorziening van zowel gewone als gesproken boeken (luisterlezen), brailleren, voorlezen en bibliotheekboeken aan huis bezorgen. Activiteiten in groepsverband begeleiding: onderlinge ontmoetingen in sociëteiten voor ouderen, gehandicapten, afasie- en MS-patiënten, maar ook gerichte activiteiten zoals (volks)dansen, zwemmen (met gehandicapten), zingen, gymnastiek, gespreksgroepen en dagopvang. Begeleiding begeleiding naar therapie en kerkdiensten. Verzorging bloemen en fruit ver

Hoe kun je meedoen?

https://uvv.nl/contact/de-uvv-bij-u-in-de-buurt/

Hoe kun je ons steunen?

https://uvv.nl/contact/word-donateur/

Contact

https://uvv.nl/contact/uvv-nederland/

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen