NOV internationaal

1128 keer bekeken 0 reacties

Zowel in Europa als mondiaal hebben het vrijwilligerswerk in Nederland en NOV als organisatie een goede naam. Internationale netwerken en bezoeken blijken een bron van inspiratie.

Cees van den Bos, André Hudepohl en Joost van Alkemade participeren in diverse netwerken: de European Volunteer Centre (CEV),  Volunteurope en International Association for Volunteer Effort (IAVE).
In 2019 is deelgenomen aan twee bijeenkomsten van de CEV en één van Volunteurope. De wereldconferentie van IAVE is vanwege Covid 19 verschoven naar 2021. Thema's voor uitwisseling en leren van elkaar waren: 

Op werkbezoek in Nederland

Delegaties uit China, Zuid Korea en Duitsland (München) brachten in 2019  werkbezoeken aan NOV. De Duitse delegatie benoemde hun observatie als volgt: ‘Hoge competenties; veel ervaringen; openheid en nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen. Zeer goed netwerk (van overheidsinstellingen tot  op praktisch niveau). Aantrekkelijke websites, flyers en advertentiemateriaal, portals en blogs voor promotie, informatie, communicatie en PR. Hoewel de ureninzet in vrijwilligerswerk afneemt, worden vormen van anders organiseren voortdurend besproken en wordt gezocht naar oplossingen. De sociale consensus voor het werken met vrijwilligers is groot en biedt veel kansen. Noodzaak en voordeel worden altijd benadrukt - ook voor de betrokken vrijwilligers’.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen