Kritisch nadenken over je doelen, aanpak en impact, workshop Theory of Change

ProfielfotoMark Molenaar 12-06-2018 1620 keer bekeken {0} reacties

Begin

20-09-2018 om 12:30

Einde

20-09-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Koningin Wilheminalaan 3, 3527 LA Utrecht

Zie je de noodzaak én ben je bereid kritisch na te denken over doelen, aanpak en impact van jouw organisatie? Maak dan kennis met de Theory of Change (ToC) methode op 20 september bij NOV in Utrecht. Arne van Huis en Sarah Brants van MAD impact bieden voor NOV-leden en niet-leden een workshop aan.

Wat is ToC?

Een Theory of Change visualiseert de werkwijze van de organisatie met oorzakelijke verbanden tussen input (resources), activiteiten, output, en effecten (outcome en impact).

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers oefenen met het toepassen van het ToC-model op de eigen organisatie: wat wil je bereiken, voor wie, en hoe pak je dat aan? Ook wordt ingegaan op hoe het model kan dienen als basis voor het monitoren en meten van je (project)resultaten. Tegelijkertijd zullen de deelnemers van elkaars ideeën, plannen en input leren.

Om een breed gedragen ToC voor je organisatie te ontwikkelen, is het belangrijk zo veel mogelijk stakeholders te betrekken in een participatief proces. Daarom zal deze workshop geen kant en klare Theory of Change opleveren. De deelnemers krijgen vooral inzicht in het nut en de toepassing van het model, waarmee zij de eigen organisatie verder kunnen versterken.   

Kosten

MAD impact laat organisaties graag kennis maken met haar aanpak. Om die reden brengen Sarah en Arne voor deze bijeenkomst hun uren niet in rekening en betaal je alleen een bijdrage voor de zaalhuur, lunch en andere organisatorische kosten. NOV-leden dragen € 30,- per organisatie bij in de kosten. Niet-leden dragen € 90,- per organisatie bij.  

Aanmelding en deelnemers

De workshop is voor 9 vrijwilligersorganisaties en 1 vrijwilligerscentrale, waarbij twee mensen per organisatie deelnemen. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst voor vrijwilligersorganisaties.

Voor vrijwilligerscentrales is 1 plek met deelnemers gereserveerd vanwege de relatieve uniformiteit van de branche. Hier gaat de voorkeur uit naar twee mensen uit een regionaal netwerk die hun ervaringen willen delen onder hun en andere netwerken van vrijwilligerscentrales. We zullen met de aangemelde vrijwilligerscentrales overleggen, wie deel zal nemen en hoe we de lessons learned het best kunnen delen.

Aanmelding is gesloten!

Over MAD impact

MAD impact is een jong adviesbureau, dat zich richt op impactvraagstukken van maatschappelijke organisaties. Zie voor meer informatie: www.madimpact.nl

Sarah Brants is als socioloog/antropoloog gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek en participatieve methoden. Ze woonde jaren in Bolivia, waar ze zich als ontwikkelingswerker o.a. voor inheemse volken inzette. Eerder werkte ze als criminoloog aan de Universiteit Leiden en als adviseur/projectmanager voor migrantenorganisaties in Nederland.

Arne van Huis is als socioloog de afgelopen vijftien jaar werkzaam geweest als (kwantitatief) onderzoeker, hoofd beleidsonderzoek en management consultant, onder andere in de IT, de langdurige zorg, het sociaal domein, de muziekindustrie en op het vlak van mannenemancipatie. 

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen