Vinden en Behouden van Oudere Vrijwilligers | Door AGORA

ProfielfotoMark Molenaar 03-11-2023 422 keer bekeken 0 reacties

Begin

12-12-2023 om 13:30

Einde

12-12-2023 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online, je ontvangt uiterlijk een dag van tevoren een link

Bij vrijwillige inzet en ouderen denk je snel aan vrijwilligers die iets vóór ouderen doen. Maar vrijwillige inzet dóór ouderen is misschien nog wel zinvoller, zo hebben ze op veel plekken in Samen Ouder Worden gezien.

Ze hebben in het programma voorbeelden verzameld hoe in trajecten oudere én jongere generaties verleid zijn om zich in te zetten, waarbij ouderen niet alleen de doelgroep waren, maar bovenal de bron. Een belangrijk middel was hierbij de Vrijwilligersreis. Met deze manier van kijken en werken leerden ze zo goed mogelijk aansluiten bij waarom en hoe mensen vrijwilliger willen worden en blijven. In dit webinar delen ze hun lessen en gaan we met elkaar in gesprek hoe je de lessen uit Samen Ouder Worden in jouw context kunt toepassen.

In het programma Samen Ouder Worden is op meer dan 35 plekken ervaring opgedaan met nieuwe en andere manieren om ouderen te bereiken, een stem te geven en op hun voorwaarden actief te laten zijn. In het e-book Nooit te oud om te beginnen vind je alle tools, aanpakken en voorbeelden die zijn verzameld.

Aanmelden en kosten

Aan dit webinar zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door in te loggen en te klikken op Ja onder BEN JE ERBIJ? Heb je nog geen account? Registreer je gratis hier.

  
Dit webinar wordt je aangeboden door AGORA Beroepsvereniging coördinatoren vrijwilligerswerk.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen