Eenzaamheid en de Roze theekan-aanpak

2103 keer bekeken

In de wijk Daalmeer in Alkmaar kennen veel ouderen de "roze theekan-mevrouw". Daphne Broere van Samen Ouder Worden gelooft erin dat een gesprek starten en oplossingen vinden niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een roze theekan, een luisterend oor en een dosis aanpak brengt zij connectie in de wijk.

Podcast Roze theekan-aanpak

Daphne vertelt hoe zij in de wijk Daalmeer in Alkmaar gewoon de straat op is gegaan en met mensen in gesprek is gegaan. En hoe dat leidde tot een inspirerende en praktische aanpak. Luister de podcast op anchor.fm.

Haar aanpak leidde tot ouderen die weer in contact kwamen in hun omgeving, waar praktische drempels werden weggenomen en ook meer zingeving gingen ervaren door contact of vrijwillige inzet.

Het zou fantastisch zijn als er in veel meer wijken in Nederland iemand met een roze theekan is die de connectie door, voor en met ouderen in de wijk kan versterken.

Roze theekan-aanpak uitgewerkt

Wil je teruglezen hoe je de in jouw omgeving de Roze theekan aanpak ook kan inzetten? Download dan de methodiek hier (pdf). De aanpak is uitgewerkt in onder andere doelgroep, doelen, effecten en instrumenten. 

 

 

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen