VVD

2121 keer bekeken 2 reacties

De VVD wil een strategische reserve van zorgmedewerkers die Nederland kan inzetten tijdens uitzonderlijke situaties.

Ze moedigen oud-zorgmedewerkers en vrijwilligers aan om deel uit te maken van dit reservistenbestand. Terugkerende cursussen en trainingen zijn verplicht. Ook wil de partij laagdrempelige hulp voor mensen met psychische klachten door WMO-loketten of buurthuizen te creƫren waar ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en GGZ-consultants aanwezig zijn.

Nieuwkomers

Statushouders ontvangen alleen leefgeld voor voedsel en kleding, komen niet in aanmerking voor aanvullende toeslagen en volgen een studie of doen vrijwilligerswerk.

Politievrijwilligers

Bij openbare orde wordt gesproken over meer vrijwilligers bij politie en andere diensten om onze veiligheid te bevorderen. 

Geefwet

Door een verruiming van de Geefwet wordt het aantrekkelijker om culturele ondernemers te ondersteunen.

Wel tegenprestatie

Mensen in de bijstand worden geactiveerd door een tegenprestatie.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Wieteke van der Burg

02-03-21 om 11:04

Mijn stem zal ik uitbrengen op de VVD omdat welzijn en zorg dus ook vrijwilligerswerk breed gedragen en verduurzaamd moet worden. Het is geen vluchtig iets waarvan we de rekening aan onze kinderen kunnen presenteren. Het winnen van stemmen is een leuke bezigheid maar hoe solide zit het in elkaar zowel sociaal, emotioneel als existentieel? Ik ben in hart en nieren een VVD-er en doe al jaren vrijwilligerswerk op het gehele terrein van het Sociaal Domein en Zorg.

Vriendelijke groet,

Wieteke van der Burg

Ruud de Jong

26-02-21 om 12:14

mijn 1e indruk is, dat VVD wil halen en minder brengen door inzet van vrijwilligers als reservisten en dan vooral te reguleren. Waar blijfrt de vrijheid van vrijwilliger en de-regulatie, zoals eerder op het programma van de regering stond?

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen