Onderzoek naar discriminatie tussen vrijwilligers en hulpvragers

Joke Meindersma July 29, 2019 634 keer bekeken 0 comments

Een goede match tussen vrijwilligers en hulpvragers is erg belangrijk. Dit wordt meestal dan ook zorgvuldig gedaan. Toch gaat het soms mis. Hoe ga je als vrijwilligersorganisatie om met vooroordelen en discriminatie tussen vrijwilligers en hulpvragers?

Een hulpvrager die aangeeft geen LHBTI vrijwilliger over de vloer te willen krijgen. Een vrijwilliger die zich steeds negatief uitlaat over hulpvragers met een bepaalde migratieachtergrond. Op papier lijkt het makkelijk om hier als organisatie mee om te gaan: wij accepteren geen discriminatie. Maar de praktijk is weerbarstiger. Want misschien is die vrijwilliger onmisbaar voor veel hulpvragers. Of is het je als eerste organisatie gelukt om achter de voordeur te komen bij een gezin in een kwetsbare positie.

KIS doet onderzoek naar discriminatie tussen vrijwilligers en hulpvragers die aan elkaar gekoppeld worden. Denk hierbij aan maatjescontact, hulp bij administratie of klussen in en om het huis, respijtzorg, taalles etc.  Hoe ga je hier als vrijwilligersorganisatie mee om?

Vul deze anonieme vragenlijst in en deel je ervaring met ons. Alvast bedankt!  

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum